2009. október 29., csütörtök

irodakonténerekkel okosan



Egy nagy raktárban is olcsón fenntartható, egyedi irodát rendezett be az amerikai MVP vállalat. A rakatárban elhelyezett konténer irodák előnye, hogy a hatalmas légtér helyett elég a kényelmes konténereket fűteni és hűteni.

A cég tulajdonosai úgy ítélték meg, hogy a hatalmas raktár fűtése és hűtése túl költséges, így vásároltak 10 irodakonténert, amelyekben kialakították az irodákat.


Egy központi "udvar" köré helyezték el a világos piros színű konténereket, a falaikba üvegajtókat és ablakokat vágtak, az egyik konténerben kialakítottak egy konyhát. A fűtést és az újdonsült irodák berendezését pedig konténerenként 3000-4000 dollárból oldották meg. Az első hónap után harmadával csökkentek a cég energiaköltségei: "Elsősorban a fűtésen és a légkondicionáláson tudunk így spórolni – nyilatkozta az MVP tulajdonosa – ráadásul, ha nincs minden munkatársunk az irodában, egyszerűen lekapcsoljuk a fűtést és a légkondit a konténerében – azaz az irodájában."


A megoldás egyetlen hátránya, hogy a raktárépületbe (és pláne a konténerekbe) kevés természetes fény jut, így az irodákban csak lámpánál lehet dolgozni, de még így is olcsóbb és környezetkímélőbb megoldás, mint az eredeti épület fűtése.




forrás: http://www.kontener.hu/hirek/kontener-irodak-epuleten-belul

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése